Hozzávalók:
- 20 dkg köles
- 2 evőkanál kukoricaliszt
- 1 doboz konzerv olajos tonhal (ez esetben nem kell hozzá külön olajat adni - egyébként kell hozzá még egy kis olaj)
- 2 db fürjtojás
- só, bors
A kölest másfélszeres vízben megfőzöm, aztán tűzről levéve fedő alatt még egy ideig hagyom duzzadni. Hozzáadom az összes többi hozzávalót, alaposan összekeverem a "masszát", majd golyókat gyúrok belőle, végül korongokká lapítom őket. Forró olajban kisütöm, míg mindkét oldala megpirul picit. Nagyon fincsi, egyszerű feltét főzelékekhez, de önmagában, bármilyen salátával fogyasztva is megállja a helyét!
Konzerv tonhal helyett lehet mást is használni - én a juhtúró+kapor kombón elmélkedtem el, legközelebb ki is próbálom :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése